Osteopatia

Mikä osteopatia?

Osteopatialla hoidetaan turvallisesti kaikenikäisiä ihmisiä manuaalisin menetelmin. Hoidot ovat aina yksilöllisesti räätälöityjä ja tavoitteena on tukea kehon luontaista pyrkimystä tasapainoon. Tähän päästään keskittymällä oireiden sijaan niiden taustalla olevaan syyhyn sekä tukemalla paranemisprosessia.

Osteopaattinen hoito voi olla ehkäisevää, parantavaa, lieventävää tai rinnakkaishoitoa. Osteopaatti voi toimia yhteistyössä esimerkiksi hoitavan lääkärin kanssa. Tyypillisesti osteopaatilta haetaan apua tuki- ja liikunta-elimistön vaivoihin.

Keho on yksi kokonaisuus

Kehon eri järjestelmät ovat sidoksissa toisiinsa. Verenkierto pumppaa verta kaikkiin kudoksiin ja elimiin. Hermojärjestelmä yhdistää kaikki kehon toiminnot. Kolmas järjestelmä muodostuu kudoksista jotka muodostavat sidekalvon. Sidekalvo on kudosten ympärillä oleva yhtenäinen suojakalvo, joka yhdistää kehon osat eri puolilta toisiinsa.

Kaikki nämä järjestelmät ovat riippuvaisia toisistaan. Häiriö yhdessä järjestelmässä voi aiheuttaa oireita toisessa. Osteopatiassa keho nähdään kokonaisuutena, minkä vuoksi osteopaatin antama hoito saattaa keskittyä eri paikkaan kuin missä kipu tai vaiva tuntuu.

Lähde: osteopaattiliitto.fi